15 Şubat 2017 Çarşamba

Şifa Kaynağı Mavi ve Yeşil Yumurtalar Nasıl Elde Edilir?

Şifa Kaynağı Mavi ve Yeşil Yumurtalar Nasıl Elde Edilir

Şifa Kaynağı Mavi ve Yeşil Yumurtalar Nasıl Elde Edilir?


Şifa kaynağı olan mavi yeşil yumurtaların nasıl elde edildiği konusu insanlarda merak uyandırıyor. Ufak çaplı da olsa iş imkanı olarak ortaya çıkan mavi yeşil yumurta üreticiliği, akıllarda soru işareti doğurmuyor değil. İnsanların ilk akıllarında soru işareti olan konu, mavi renkli veya yeşil renkli yumurtaların üretiminde kimyasal madde veya gıda boyası kullanılıp kullanılmadığı konusudur. Tereddüte düşülen bu konu kapsamında insanların ilk evvela şu konuyu bilmelerinde fayda görüyoruz. Şöyle ki...
İlk etapta insanların aklında daha önce hiç görmedikleri için, mavi ve yeşil yumurtaların kimyasal yollarla elde edilip edilmediği düşüncesi yer alıyor. Halk arasında yeşil yumurta ve mavi yumurta olarak bilinen ve besin değeri oldukça yüksek olan, bu nedenle de tanesi 5-10 TL. arasında alıcı bulan Amerikan ırkının bir melez cinsi olan Araucana cinsi tavuklardan tamamen doğal yollarla, yani hiç bir kimyasal madde kullanılmadan elde edilen mavi yeşil yumurtalar gündemde yerini korumaya devam ediyorlar.
Araucana cinsi tavukların yumurtaları mavi, yeşil, kahverengi renklerinden oluyor. Mavi ve yeşil yumurtaları seri üretim yapan bir çiftlik olmamasından dolayı satış kanalı çok kuvvetli olmayan yumurtaları satın almak isterseniz, bu tavuklara sahip çiftliklere kadar gitmeniz gerekebilir.
Anavatanı Amerika ve Hindistan olarak bilinen Araucana cinsi tavuklardan deniz mavisinde koyu yeşile kadar farklı skalalarda renkleri bulunan değerli yumurtalar elde ediliyor. Amerika'da birçok farklı tavuk türünün birleşimi ile ortaya çıkan melez Araucana tavukları, kuyruksuz, ayakları yeşil ve paçalıdır.
Bu tavuk türleri bildiğimiz tavuklara oranla etleri daha yağsızdır. Tavuk eti diye tabir edilen beyaz et sadece göğüslerinde bulunur. Vücutlarının geri kalan kısmındaki etler yağsız ve serttir.
Araucana tavuklarının yumurtalarında kolesterol bulunmadığı için bu tavukların yumurtasındaki vitamin değeri 10 bıldırcın yumurtasına eşdeğerdir. Ayrıca Araucana cinsi tavukların tüyleri her ay kırpılarak kozmetik alanında kullanılır.
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Populer Haberler

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Copyright © Araucanas Tavukları, Araucanas Tavuklarının Mavi ve Yeşil Yumurtaları | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com